בואו נאמר את הדברים כפי שהם, עסקי המסעדנות בישראל הם לא בדיוק קלים. הרבה מאוד אתגרים ממתינים במסע של המסעדן המתחיל, כמו גם הוותיק, אתגרים שיש לפגוש בתבונה. הבעיה העיקרית היא העובדה שהשנה הראשונה כוללת את מרבית האתגרים, וזו השנה הכי תובענית מבחינה כלכלית. זה מתחיל בעיצוב הרעיון והמקום, השיפוץ, הבנייה, וכל מה שמסביב, וממשיך לתהליכים הבירוקרטיים של קבלת רישיון עסק מזון, רישיון למכירת אלכוהול במידת הצורך, ושלל רישיונות סביב העסק.
בסופו של דבר, כדי להצליח ולצלוח את השנה הראשונה והמאתגרת יש צורך בכסף, לרוב לא מעט כסף. אם שרדתם היטב את השנה הראשונה, והשקעתם את הזמן, המרץ והרצון בשיווק וקידום המסעדה, הרי שמשנה השניה ואילך הדברים צריכים להתיישר, וההכנסות אמורות לעלות.
איך שורדים עד קבלת רישיון עסק מזון ומעבר?
אתם לא תהיו המסעדנים או היזמים הראשונים שלוקחים הלוואה כדי להזניק את הרעיון העסקי שלכם. הלוואה להקמת עסק, בטח בעולם המסעדנות, זה ממש חלק מהמסלול. ההלוואה מאפשרת לכם לנשום לרווחה, ולהתמקד במה שאתם אמורים להתמקד בו – הגשמת החזון שלכם לגבי המסעדה.
כיום אפשר למצוא הלוואות נוחות בפרישת תשלומים מאפשרת וגמישה, הלוואות שמתאימות ספציפית לעסקי המסעדנות. ההתאמה הזו מתאפשרת על סמך הניסיון העשיר של מלווים ומסעדנים רבים בעבר, שעברו את התהליך, ולמדו מתי העסק צריך כסף, ומתי העסק מתאזן. מבנה ההלוואה תואם את הידע הקיים והמבוסס, ואתם יכולים להישען עליו.
הלוואה גם נותנת לכם מסגרת תאריכים בראש. אתם יודעים מה אתם צריכים לעשות ומתי, כדי להחזיר אותה, והמסגרת הזו לא מאפשרת לכם "לעגל פינות". הרי בשנה הראשונה של העסק, יהיה מסעדה או שיהיה חברת הייטק, אי אפשר לנוח. צריך לעבוד, לחשוב, לפתור בעיות. אם מתעסקים יותר מדי בלייצר הכנסות פשוט אין ראש שקט כדי למצוא את הצוות הנכון, לייצר את התפריט הנכון, להיות בראש טוב עם הלקוחות, ובקיצור, הטרדות הכלכליות מציקות.
ההלוואה להקמת מסעדה מאפשרת למסעדנים לצלוח את השנה הזו בלי להתעכב על התקציב – הוא מוכן מראש, מותאם לצורך עם חישוב מדויק בנוסף למרחב לטעויות והפתעות, וזה נותן לכם את הראש השקט הכל-כך הכרחי לצורך הקמת מסעדה, הרצת מסעדה, והצלחת המסעדה.
מה האתגר הגדול בקבלת הרישיון?
העניין עם קבלת רישיון עסק מזון, והשמחה הגדולה שהוא כבר מגיע, זה שבלי הרישיון אי אפשר להתקדם, אי אפשר להתפתח, אי אפשר לעבור את השלב הבסיסי של הקמת המסעדה בפועל. קבלת הרישיון אומרת שהשלמתם את כל מה שעליכם להשלים ברמה הבירוקרטית והטכנית כדי להריץ מסעדה, וזה אומר שעשיתם כבר את הרוב.
כל מה שנותר כעת זה לעבוד כמסעדה, ולא כמישהו שפותח מסעדה. זה הזמן בו אתם מגשימים את החלום בפועל, ולא רק ברמה הטכנית.